Dr. Fabio Fantozzi heeft zowel zijn opleiding tot Doctor of Medicine als zijn specialisatie in General Surgery genoten  aan de universiteit “La Sapienza” te Rome. Een universiteit die Europees hoog aangeschreven staat. Daarnaast heeft hij zijn vakbekwaamheid nog verder mogen uitbreiden door een aanvullende specialisatie in plastische chirurgie te volgen bij prof. Ivo Pitanguy aan de Carlos Chagas universiteit in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit was voor dr. Fabio Fantozzi  een unieke aangelegenheid daar deze universiteit wereldwijd hoog aangeschreven staat wegens de unieke opleidingen die zij geven met betrekking tot praktijktraining en kennisoverdracht.

dsc_9998_med_hr

Ze zeggen wel eens vroeg geleerd is oud gedaan en dit geldt ook voor dr. Fantozzi. Hij komt van origine uit een medisch familie daar zijn vader tevens het beroep van plastisch chirurg uitoefende. Plastische chirurgie is een bijzondere specialisatie waarbij dr. Fantozzi streeft naar een verrijking van het zelfvertrouwen van zijn cliënten, zowel met cosmetische als plastische- als reconstructieve chirurgie. Cliënten beschrijven dr. Fantozzi dan ook als een communicatief vaardige arts die de wens van de cliënt centraal heeft staan en zijn behandelingen uitvoert op basis van kennis en veiligheid. Hij streeft samen met de cliënt naar het optimale resultaat waarbij de esthetische harmonie van het lichaam gewaarborgd blijft.

Gedurende zijn carrière is dr. Fantozzi tevens een graag geziene gast op lezingen en congressen, en vervult hij tevens een rol als voorzitter van de ACEIP. Bovendien is hij voortdurend bezig met vergaren van nieuwe kennis en innoveren, waarbij hij eigenhandig een aantal behandeltechnieken heeft ontwikkeld. Hij heeft dan ook vele publicaties op zijn naam staan welke te vinden zijn onder nieuws.

Resume

  • Doctor of Medicine - "La Sapienza" Universiteit, Rome, Italië
  • General Surgery Residency - "La Sapienza" Universiteit, Rome, Italië
  • Plastic Surgery Residency - "Carlos Chagas University (Prof. Pitanguy)", Rio de Janeiro, Brazilië

Affiliaties

  • Board Certified Plastic Surgeon (Brazilian Society of Plastic Surgeons)
  • Italian Society of Aesthetic Surgeons
  • BIG Registratie in Nederland
  • AEXPI (Prof. Pitanguy Alumni Association)
  • Voorzitter van ACEIP (European Association of Plastic Surgery)

Publicaties