Microdermabrasie is een behandeling die effectief is om uw huid gladder,  zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, comedonen (mee-eters), acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen.

Een microdermabrasie behandeling begint met een goede reiniging van de huid. Hierna wordt een speciaal apparaat gebruikt met zeer fijne kristallen om het bovenste laagje van de huid af te slijpen. De verwijderde huidcellen worden opgezogen en opgevangen in het apparaat. Daar waar de behandeling volledig veilig is, worden hiermee in feite op een gecontroleerde manier kleine verwondingen aangebracht in de huid. De huid neemt deze verwondingen waar en brengt hiermee het huidvernieuwingsproces op gang om zichzelf te kunnen herstellen. Hiermee stimuleert de behandeling zowel celvernieuwing als de bloedcirculatie, waarmee tevens het celmetabolisme in de huid en de aanmaak van collageen en elastine toe in het bindweefsel. Dit leidt tot een gladde huid welke is ontdaan van onregelmatigheden en een jeugdige, frisse uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat de huidverbeterende producten welke daarna worden aangebracht beter worden opgenomen door de huid, daar alle dode huidcellen worden verwijderd tijdens de behandeling.

Het microdermabrasie apparaat kan op verschillende manieren ingesteld worden. De mate van afschuren van het huidoppervlak wordt ingesteld al naar gelang de gestelde indicatie. Bij diepere acne littekens wordt bijvoorbeeld iets dieper geslepen dan voor onderhoud van een normale huid zonder specifieke problemen. Een medische toepassing van microdermabrasie kan middels de kunde en kennis van de arts op een dieper niveau worden uitgevoerd dan mogelijk bij een schoonheidsinstituut.

Microdermabrasie kan op ieder huidtype toegepast pijnloos toegepast worden, dit is zowel met- of zonder narcose mogelijk. Vóór en na de behandeling is het wel raadzaam om uw huid twee weken niet aan zon bloot te stellen. Over het algemeen zijn tussen de vijf en tien behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Het aantal behandelingen en de intensiviteit ervan is afhankelijk van de indicatie. Dit kan worden bepaald tijdens een vrijblijvend consult met dr. Fantozzi. Tijdens dit consult zal hij u tevens informeren over de verwachte downtime, eventuele tijdelijke beperkingen en het nabehandelingstraject na de microdermabrasie behandeling. Op deze manier weet u voorafgaand aan de behandeling precies wat u kunt verwachten. Om de kwaliteit en resultaten te kunnen waarborgen zal er tevens een afspraak worden gepland voor een controle na afloop van de kuur. Indien gewenst zal Clinic Fantozzi tevens een individueel nabehandelingstraject voor u ontwikkelen, om zo de resultaten nog verder te bevorderen. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden of een persoonlijk en professioneel advies wenst, neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.