Handen vertellen vaak meer over de echte leeftijd dan u soms zou willen. Doordat de handen en het gezicht het meest worden blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zijn dit dan ook de gedeeltes van het lichaam waar de tekenen van veroudering zich het eerst manifesteren. Daar waar er vele verschillende behandeltechnieken voor het gezicht beschikbaar zijn met betrekking tot anti-aging, bleek dat voor de handen vaak moeilijker te zijn. Binnen de plastische chirurgie komt hier echter steeds meer aandacht voor en zijn er dan ook verschillende technieken ontwikkeld om de handen opnieuw een jeugdige uitstraling te geven.

De verfijnde technieken van lipofilling worden steeds meer toegepast binnen het gebied van plastische en cosmetische chirurgie, bijvoorbeeld voor borst- en bilvergroting, reconstructieve chirurgische ingrepen en gezichtsbehandelingen. Hierbij is ontdekt dat dit ook uitstekend ingezet kan worden voor het behandelen van de handen. Lipofilling beslaat het wegnemen van vet uit een bepaald gedeelte in het lichaam om het vervolgens ergens anders weer terug te plaatsen. Behandelingen met deze techniek hebben als uniek voordeel dat de esthetische harmonie van het lichaam hersteld wordt met gebruikmaking van lichaamseigen vet, om zodoende de meest natuurlijke resultaten te bewerkstelligen. In het menu hieronder vindt u meer informatie over de toepassing van lipofilling voor de handen. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden of een persoonlijk en professioneel advies wenst, neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. 

Consult
Tijdens een vrijblijvend consult zal dr. Fantozzi alle aspecten van de behandeling bespreken. Uw esthetische wensen worden uitgebreid besproken, waarna hij u kan adviseren welke behandelmethode hier het best op aan zal sluiten. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de resultaten welke u kunt verwachten, mogelijke downtime en tijdelijke restricties naar aanleiding van de ingreep. Op deze manier weet u vooraf precies waar u aan toe bent. U kunt er zeker van zijn dat u een eerlijk en professioneel advies ontvangt tijdens dit consult.
Behandeling
Tijdens de behandeling wordt er vet van het lichaam naar de handen verplaatst. Hiertoe zal er eerst vet wegnomen worden via een procedure die gelijkenis vertoont met een mini-liposuctie. Het verschil is echter dat de vetcellen in leven dienen te blijven, waardoor dit uiterste precisie behoeft. Hierna wordt het vet gefilterd om het vervolgens in de gewenste locatie terug te plaatsen. Dit gebeurt direct onder de huid om contour, volume en huidverbetering te realiseren. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en neemt ongeveer 45 minuten in beslag.
Resultaten
De technieken van lipofilling voor de handen zijn door dr. Fantozzi zelf ontwikkeld. Met het verstrijken van de jaren verliest de huid op de handen aan elasticiteit, tevens veranderen de contouren wegens afnemend volume. Hierdoor worden de beenderen en aders beter zichtbaar en gaan de handen rimpelen. Lipofilling heeft een tweeledig effect, daar waar het enerzijds diepe rimpels kan opvullen en anderzijds zorgt voor extra groeifactoren in het behandelde gebied. Groeifactoren helpen niet alleen de wondgenezing, maar werken ook regeneratief bij het onderhuids weefsel dat door het verouderingsproces beschadigd is geraakt. Het grote voordeel hiervan is dat dit tot langdurige resultaten leidt. Vetcellen hebben een gemiddelde levensduur van 8 jaar, door de regeneratieve werking van de groeifactoren worden oude vetcellen tevens vervangen door nieuwe waarmee de resultaten nog verder worden bevorderd. Daar er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen weefsel is lipofiling een compleet veilige ingreep, met geen enkel risico op afstoting, ontstekingen en allergische reacties. Door de veilige toepassing en natuurlijke resultaten, geniet lipofilling de voorkeur binnen Clinic Fantozzi wat betreft het inzetten van fillers. Lipofilling zorgt bij de handen van een toename van volume voor een jeugdige en verfriste uitstraling en is door de langdurige resultaten een ware anti-aging behandeling.
Na de behandeling
Lipofilling is geen erg invasieve behandeling, waarmee de downtime tot een minimum beperkt blijft. Afhankelijk van de omvang van de behandeling zal er tijdelijk een lichte zwelling van de behandelde locatie optreden. Dr. Fantozzi zal dit verder toelichten tijdens het consult, zodat u voorafgaand aan de behandeling precies weet wat u kunt verwachten. Om de kwaliteit en resultaten te kunnen waarborgen zal er tevens een afspraak worden gepland voor een controle. Indien gewenst zal Clinic Fantozzi tevens een individueel nabehandelingstraject voor u ontwikkelen, om zo de resultaten nog verder te bevorderen.

Voor en na foto's