Hoewel Botuline veelal wordt gebruikt voor anti-aging behandelingen, is het ook voor andere toepassingen kan worden ingezet. Botulinetoxine is een natuurlijke substantie die wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Oorspronkelijk werd Botulinetoxine gebruikt om spastische spieren te ontspannen bij de neuromusculaire aandoening dystonie. Bij verder onderzoek naar de toepassing van Botuline werd al snel ontdekt dat dit tevens prachtig werkt op het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Hedendaags is dit zelfs de meest uitgevoerde cosmetische behandeling wereldwijd. U kunt meer informatie vinden over het gebruik van Botuline in het gezicht op de volgende pagina.

Door de jaren heen zijn er verschillende andere toepassingen van Botuline ontdekt, waaronder het reduceren van overmatig zweten of hyperhidrose. Iedereen transpireert, daar waar dit in sommige gevallen zo extreem is dat het sociaal ongemak kan creëren. Het kan uw zelfvertrouwen danig aantasten als u uw shirt een aantal keer per dag dient te vervangen of wanneer u last heeft van een sterk odeur.

Botulinetoxine onderbreekt de spiercontractie door het remmen van de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier en op deze manier kan het worden ingezet voor het vervagen van dynamische rimpels. Daarnaast blokkeert het echter ook de zenuwen welke van invloed zijn op de zweetklier. Op deze manier wordt voorkomen dat de zweetklier ook daadwerkelijk zweet produceert. De behandeling kan worden toegepast onder de oksels, handpalmen en voetzolen. De behandeling kan veelal binnen 10 tot 20 minuten worden uitgevoerd, daar waar de exacte tijd afhankelijk zal zijn van het aantal benodigde injecties. Na de behandeling zal het transpireren met 80 tot 90% afnemen. Het resultaat blijft ongeveer 6 tot 9 maanden waarneembaar.

Indien u meer informatie wilt over de Botuline behandeling voor hyperhidrose of een persoonlijk en professioneel advies wenst, neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.